Verplichte beveiliging voor elektronica in auto’s

De Britse overheid wil fabrikanten van auto’s dwingen hun producten beter te beveiligen tegen hackers. Dit wordt steeds belangrijker, omdat meer en meer functies van auto’s aan internet worden gekoppeld. Ook de remmen zouden bij sommige modellen op afstand geactiveerd kunnen worden.

Met nieuwe regels wil de Britse overheid iets doen tegen de kwetsbaarheden in moderne auto’s die verbonden zijn met internet en die de bestuurder allerlei online data zoals kaarten en reisinformatie geven. Hackers zouden namelijk niet alleen toegang kunnen krijgen tot persoonlijke informatie, maar auto’s ook kunnen stelen via de sleutelloze deur- en startsystemen. Het zou zelfs mogelijk zijn dat zij de systemen voor automatisch remmen en rijbaan-assistentie op afstand kunnen overnemen, wat tot levensgevaarlijke situaties zal leiden.

Geen eenmalige maatregelen
In de nieuwe richtlijnen staat beschreven waarmee fabrikanten in het ontwikkelproces van auto’s rekening moeten houden. Zo moeten de slimme systemen beter beveiligd worden tegen commando’s van anderen dan de bestuurder en dient meer aandacht uit te gaan naar bescherming van de privacy van de eigenaar van de auto. Het gaat hier niet om eenmalige maatregelen. Fabrikanten worden ook verplicht hun software bij de tijd te houden en deze te updaten als er nieuwe veiligheidslekken zijn ontdekt. Later komen er nog strengere regels, voor beveiliging van automatisch rijdende auto’s. Lees meer

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s